Oprykningstur 2013

I første weekend af oktober var Laksegruppen på oprykningstur ved Løvskal. Her fik vi smag for livet på Hogwarts, med alt der nu tilhører. Der var gensyn med fordelingshatten, Quidditch og meget mere.

Der var en helt speciel stemning over weekenden. Et svagt glimt af tryllestøv så man i skoven ved Løvskal, hvor spejderne fra Laksen var på tur. Vi startede ud med at blive indkvarteret, og derefter skulle vi mødes udenfor. Her ville fordelingshatten have ordet og fordele spejderne på holdene Ravenclaw, Hufflepuff og Gryffindor. Man er jo ikke en rigtig troldmand/heks hvis ikke man har udstyret i orden, så vi skulle også forberede os på den store troldmandsprøve. Derfor fik spejderne udstyret sig med nogle rigtigt flotte tryllestave, koste, kapper og trylleæg. Undervejs kom dragen og terroriserede det hele, så spejderne skulle kaste trylleæg som modgift mod dragen. (Det så ret underholdende ud fra ledernes synspunkt). Trylleæggene var grønne indeni og røde udenpå, og så rigtigt ækle ud. Men hvad gør det, når bare de virker?? 😀

Senere fik vi også prøvet at spille Quidditch, med vores toptunede heksekoste. Nogle af kostene var pimpede med tuner og det hele, men alle så de flotte ud. Spejderne var superskarpe til Quidditch, og kunne faktisk godt overskue at spille tre hold af gangen på samme bane, med tre forskellige bolde med tre forskellige regelsæt. Det virkede ret godt faktisk og alle spejdere hyggede sig.

Til aften prøvede vi noget nyt. I stedet for at lederne skulle lave mad til børnene eller sammen med børnene, så skulle børnene selv lave mad. Hele dagen havde spejderne i deres respektive hold tjent Harry Potter Dollars til at kunne købe madvarer hos ”købmanden”. Her skulle spejderne prutte om prisen og købe de rette ingredienser for at lave pasta og kødsovs. Alle hold fik lavet mad og bål og snittet grøntsager. Især buddingen gik som varmt brød til desserten. Alle hold fik lavet god mad og alt maden blev spist med velbehag. Især et hold var vi noget spændte på, idet de valgte at lave sovsen før kødet blev stegt i gryden, men det lod ikke til at have nogen indflydelse.

Spejderne var for trætte til at kunne gennemføre et natløb, så det fik vi ikke med, men vi fik fornøjelsen af at se en toptunet opvaskemaskine arbejde. Ravenclaw og Hufflepuff skulle nemlig vaske op efter aftensmaden i hånden. Det gik som smurt efter lidt startvanskeligheder, og en time senere efterlod spejderne køkkenet spejlblankt! Helt klart fedtepoint hos lederne. Nu ved vi jo, at I kan når I skal.

Om aftenen havde vi oprykning i de forskellige enheder, og der er helt klart sket noget i de små enheder. Der er kommet en hel drengeflok op til juniorerne og minierne har også fået nye spejderkammerater.

Søndagen bød på forskellige troldmandsdyste, både edderkoppespind, forvandlingstimer, slå søm i og fodfølekims. Det var ret sjovt og udfordrende, for noget af det havde spejderne aldrig nogensinde prøvet før.

Fra lederstaben vil vi gerne sige mange tak for lån af spejderne denne weekend, og tak til spejderne fordi de ville med til Hogwarts og lave troldmandskunster. Det var en ren fornøjelse. Næste gang bliver det vildere endnu.

Vi kom i øvrigt på både Amtsavisens netavis og Randers Onsdags med en fin reportage ovenpå oprykningsturen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s